Vitamin C tretman - GENOSYS

Ujednačite ten i uklonite fleke

Vitamin C tretman - GENOSYS

GENOSYS SNOWCELL SYSTEM - sistem kontrole melanina predstavlja specijalni sistem lečenja hiperpigmentacija. SnowCell tretman zahvaljiujući visokoj koncetraciji vitamina C omogućava smanjenje broja slobodnih radikala čime postižemo  antioksidativni efekat i revitalizaciju kože. Tretman se može izvoditi tokom cele godine. Najčešće se radi pre većeg izlaganja UV zracima (letovanje,skijanje) i nakon toga ukoliko je došlo do pojave hiperpigmentacije. Ovim tretmanom ujednačavamo ten i uklanjamo fleke.

Šta je hiperpigmentacija i zašto nastaje? Hiperpigmentacije su potamneli delovi kože različitog oblika i veličine,u ravni kože, čija boja može biti u rasponu od svetlo braon do crne. Hiperpigmentacija nastaje usled prekomerne proizvodnje melanina. Tu prekomernu proizvodnju izaziva puno faktora, ali oni glavni se mogu povezati sa izlaganjem sunčevim zracima, genetskim faktorima, hormonskim uticajima, starosnim dobom ili zapaljenjem kože. Melanin je kožni pigment koga proizvode ćelije melanociti smeštene u površinskom sloju kože. Boju naše kože određuje melanin i on još deluje kao prirodan filter za zaštitu kože, štiteći nas od štetnih UV zraka. Ali preterano izlaganje sunčevim zracima može poremetiti proces proizvodnje melanina i dovesti do pojave hiperpigmentacija. Naš SnowCell tretman se preporučuje za sve tipove kože radi nege i kao prevencija isušivanja kože i hiperpigmentisanosti. Pored Vitamina C koji je prirodni antioksidans i esencijalni nutrient neophodan za proizvodnju kolagena, tu je mlečna kiselina koja omogućava hidrataciju kože. Sistem sadrži i kompleks peptida ukjučujući SH-polypeptid-7 koji aktivira matične ćelije i omogućava regeneraciju kože.

Skinfinity Aesthetic centar u svojoj ponudi ima inovativan i bezbedan piling kože lica sa vitaminom C koji u okviru SNOWCELL sistema hidrira,podmlađuje kožu i rešava problem hiperpigmentacije kontrolom funkcije melanina.

Kako deluje ovaj sistem za negu kože i kontolu melanina?

Enzimski prah sa čistim vitaminom C i kojičnom kiselinom pomešan sa arbutinom sprečavaju proizvodnju melanina inhibicijom tirozinaze koja kontroliše sintezu melanina.

Tečni aktivator prosvetljuje i izjednačava ton kože, uklanjanjem izumrlog površinskog sloja (meša se sa prahom pre nanošenja).

Arbutin – ima melanin-inhibirajuće svojstvo što veoma utiče na smanjenje pigmentacija posebno fleka i pega. Ima tri osnovna efekta: podmlađivanje, izbeljivanje i stvaranje UVA, UVB filtera.

Mlečna kiselina – povećava proizvodnju keramida i hidrira površinski sloj kože, formira barijeru nad njim sprečavajući dehidrataciju. Ima svojstva izbeljivača, pomaže da se postigne ravnomeran ton kože uklanjanjem fleka.

Phylanthus Emblica, ekstrakt – poznato je da sadrži visok nivo vitamina C i tanina. Ovi sastojci pomažu uklanjanje pigmentacija i hiperpigmentacija od UV zračenja. Postiže posvetljivanje kože kao i njenu detoksikaciju.

Regenerativni rastvor sadrži različite peptide koji snabdevaju kožu hranljivim sastojcima i stimulišu sintezu kolagena. Osvežava, regeneriše i podmlađuje kožu lica.

Tretman započinjemo tako što temeljno očistimo šminku sa make -up remover, zatim dubinski čistimo lice bez isušivanja kiseoničnom penom-SnowO2 Genosys. Preparat oslobađa kiseonik koji formira penastu masu. Potom toniziramo i hidriramo kožu tonikom Snow Boosterom koji ima i antinflamatorni efekat. Može se naneti malo i SRS pilinga sa voćnim kiselinama kao dodatni efekat uklanjanja hiperpigmentacija i mrtvog površinskog sloja ćelija sa kože. Unapred pripremljena i aktivirana SNOW CELL mešavina ravnomerno se nanosi na lice kozmetičkom četkicom. Ostavi se da odstoji na licu 20 minuta. Posle toga se višak ukloni tonikom. Sledeći korak je nanošenje regenerativnog seruma na kožu lica. Njegovu penetraciju možemo poboljšati pomoću jontoforeze (ultrazvučnom špatulom) sve dok koža ne upije serum u potpunosti.

Po završetku tretmana stavljamo Genosys kremu sa zaštitnim faktorom SPF40 ili BB tonirana krema sa zaštitnim faktorom SPF30. SNOWCELL tretman se može se primenjivati tokom cele godine,jer nema perutanja kože nakon tretmana. Tretman se preporučuje pre dužeg izlaganja UV-zracima, kao i nakon toga kad se već pojave fleke na koži. Poželjno je ovaj tretman raditi i posle invazivnih estetskih tretmana i ablativnih laserskih intervencija jer sprečava nastanak postinflamatornih hiperpigmentacija.

Preporuka je da se tretman izvodi jednom nedeljno tokom osam nedelja.

Tretman traje oko 45 minuta.

Cenu procedure pogledajte na linku ovde.

Tretman u Skinfinity Aesthetic centru možete da zakažete pozivom na broj 011/6900658 i 066/175757 ili slanjem imejla na office@skinfinity.rs

string(0) ""
string(0) ""