Anticelulit AWT tretman

Najefikasnija metoda za uklanjanje celulita

Anticelulit AWT tretman
Anticelulit AWT tretman

Anticelulit AWT tretman

 

Terapija akustičnim ili shockwave talasima je jedna od najefikasnijih i najpopularnijih metoda za uklanjanje celulita i predstavlja zlatni standard u ovoj oblasti nege tela i kože.

 

Cellulit je sloj masnih naslaga koje su nepravilno raspoređene ispod kože u vidu grudvica, izbočina ili udubljenja na koži i takav izgled kože se često upoređuje sa pomorandžinom korom. Postoje i tvrdnje da je reč o toksinima u organizmu koji se nagomilavaju u našem potkožnom tkivu. Celulit predstavlja kompleksan estetsko-kozmetički problem koji se javlja kako kod gojaznih tako i kod mršavih žena bez obzira na godine. U današnje vreme oko 80% žena ima celulit i on nastaje kao posledica poremećaja mikrocirkulacije potkožnog tkiva usled savremenog načina života kao što su nepravilna ishrana, stres, pušenje, konzumiranje alkohola, smanjena fizička aktivnost, tesna odeća, ali i veliki uticaj na njegovo formiranje ima i genitika. Celulit ima 4 faze i one se razlikuju po tome koliko je celulit izražen i vidljiv.

 

 

Skinfinity Aesthetic centar uspešno uklanja celulit i rezultati su vidljivi već posle nekoliko tretmana.

Kako bismo zajedno došli do rešenja u vidu lepe i zategnute kože, potrebno je da uradimo prvi početni pregled na kojem ćemo ustanoviti vrstu celulita i proceniti vreme za njegovo uklanjanje. Prilikom prvog pregleda pacijentu će biti predstavljena procena ukupnog broja potrebnih tretmana za uklanjanje i ublažavanje celulita.

Indikacije za primenu AWT terapije akustičnim talasima:
• Tretman celulita
• Limfna drenaža
• Smanjenje obima
• Zatezanje vezivnog tkiva
• Učvršćivanje kože

Kontraindikacije za primenu AWT terapije akustičnim talasima:
• Trudnice i dojilje
• Hemofiličari
• Osobe koje imaju teška srčana oboljenja i pejsmejker
• Osobe sa veštačkim kukom i šrafovima u kolenima
• Osobe sa oboljenjem osteoporoze
• Osobe sa proširenim venama
• Osobe sa tumorom

Terapija akustičnim talasima engleskim Shockwave aparatom deluje tako što se kinetička energija posebnom tehnologijom pretvara u akustični talas visokog pritiska tretirajući dva glavna uzroka nastanka celulita: fibroozu vezivnog tkiva oko koje se gomilaju masti i protruziju (ispupčenje) masnoće u donjem sloju dermisa.

Na ovaj način se stimuliše proizvodnja novog kolagena koristeći postojeću sposobnost organizma za regenaeraciju kako bi se tkivo učvrstilo. AWT talasi razbijaju stvrdnuta vlakna u koži, poboljšavaju krvni protok i tom prilikom dolazi do otčepljenja masti, oslobađaju se toksini i voda, dolazi do vibracije vezivnog tkiva tretiranog područja koje povećava svoju elastičnost posle čega koža postaje glatka, čvrsta i zategnuta.

AWT tretman je bezbolan i prosečno traje oko 30 minuta. Potrebno je od  8 do 12 tretmana  za vidljive dugoročne  rezultate.

Po završetku tretmana pacijent može da se svakodnevnim aktivnostima. AWT tretman poželjno je upotpuniti sa fizičkim vežbama, niskokaloričnom ishranom i unošenjem 2l tečnosti u toku jednog dana kako bi se iz organizma izbacili nagomilani toksini.

Za što kvalitetniju uspešnost tretmana preporučujemo kombinaciju sa limfnom drenažom tj. presoterapijom.

 

Cenu procedure pogledajte na linku ovde.

 

Tretman za uklanjanje celulita u Skinfinity Aesthetic centru možete da zakažete pozivom na broj  011/6900658 i 066/175757 ili slanjem imejla na office@skinfinity.rs