Hemijski piling

Rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana

Hemijski piling
Hemijski piling

Hemijski piling

 

Tretman kojim se poboljšava kvalitet i struktura kože u toku dužeg vremenskog perioda, koži lica donosi mladalački izgled i ublažene bore. Efekti koji se postižu i dalje predstavljaju zlatni standard u odnosu na druge metode podmlađivanja kože.

 

Neke od pojava sa kojima se susrećemo gotovo svakodnevno su akne, mitiseri, proširene pore ili hiperpigmentacija i utiču na pojavu i kvalitet života u društvenom okruženju. Osobe sa naboranim licem, pigmentacijama koje su izražene, masnom kožom, ili drugim različitom nepravlnostima mogu postići kvalitetniji izgled kože lica i mladalački izgled.

 

 

Skinfinity Aesthetic centar u svojoj ponudi ima različite hemijske  tretmane koji koži lica, vrata i dekoltea vraćaju elastičnost, prirodan izgled i sjaj.

 

 

Prvi pregled je važan jer tom prilikom možemo da utvrdimo na koji način bi hemijski piling imao najbolji efekat na kožu lica.

Postoje tri vrste hemijskih pilinga koje se primenjuju, a u zavisnosti od problema na koži:
-    površinski,
-    srednje dubinski
-    dubinski piling

Hemijski piling je tretman pri kojm se rastvor kiseline koristi za uklanjanje mrtvih površinskih ćelija kože (eksfolijacija) da bi novi mladi slojevi mogli da se obnavljaju. Koža bude baršunastija, bore su manje vidljive, a lice je vidno podmlađeno kao da ste obukli novu kožu. Ovim tretmanom se odstranjuju ožiljci od akni, mitiseri i tamne fleke na licu. Tretman je bezbolan i izvodi se u ležećem položaju na leđima, kako bi lice bilo što pristupačnije i kako bi se tretman uspešno obavio.

Preparati za hemijski piling se najčešće sastoje od alfa hidroksi kiselina, betahidroksi kiselina, trihlorsirćetne kiseline (TCA) i fenolne kiseline. U zavisnosti od problema bira se određena kiselina i njena koncentracija. Kada se odstrani površinski deo kože, hranljive materije iz krema za negu kože će mnogo lakše prodirati u ćelije, pa će samim tim koža imati kompletniju negu i ishranjenost.

Trajanje tretmana je oko 60 minuta.

 

Površinski piling je jedan od najčešćih tretmana i ujedno je i najblaži. Po završetku pilinga crvenilo na licu može da bude prisutno oko 30 minuta, dok koža može da bude suva u narednih nekoliko dana i da se peruta, što je normalana reakcija kože.
Srednji i dubinski piling najčešće se primenjuje na koži koja ima problem sa ožiljcima. Ova vrsta tretmana može da bude jaka ukoliko imate osetljivu kožu i u tom slučaju preporučujemo neki od bioloških tretmana.

Za primenu hemijskog pilinga povoljniji je jesenji ili zimski period, kada je manje sunčevih zraka.
Obično je potrebno 4-8 tretmana u intervalima od 2-4 nedelje kako bi bili postignuti željeni efekti. Ipak, ukupan broj zavisi od procene problema kože kao i vrste pilinga koji se primenjuje.

 

Hemijski pilinzi se ne rade kod osoba kod kojih postoji herpesna infekcija, dijabetes, otvorena rana, rozacea, ekcem, bradavice, kancer kože ili vaskularne lezije. Ukoliko se koriste Roaccutane capsule neophodna je pauza od 6 meseci. Takođe, pre ovog tretmana ne treba se depilirati ili epilirati lice 2-3 dana.

 

Cenu procedure pogledajte na linku ovde.

 

Tretman u Skinfinity Aesthetic centru možete da zakažete pozivom na broj 011/6900658 i 066/175757 ili slanjem imejla na office@skinfinity.rs