Dermapen tretman

Podmlađivanje kože lica, vrata i dekoltea

Dermapen tretman
Dermapen tretman

Mezoterapija-Dermapen

 

Briga o koži na potpuno prirodan način kroz ovaj tretman koji podmlađuje i svrstan je u jednu od najboljih anti-age metoda 21. veka.

 

Koža vremenom dobija bore usled različitih faktora i postaje opuštenija što utiče na izgled same kože lica, ali i dekoltea i vrata. Potrebno joj je vratiti ealastičnost i prirodan izgled, ali i zategnuti kožu kako bi mladalački izgled došao do izražaja. Kolagen se vremenom gubi i zbog toga su ponekad potrebna dodatna sredstva kako bi izgledali mlađe i osveženo.

Dermapen je vrsta mezoterapije i jedna od najpopularnijih anti-age metoda poznata još kao kolagen  indukciona terapija. Ovaj tretman se sastoji od ubrizgavanja manjih doza koktela sastavljenih od vitaminskih kompleksa, minerala, amino-kiselina, prirodnih ekstrakta i ostalih aktivnih supstanci u srednji sloj kože i potkožno tkivo kako bi se koža regenerisala, hidrirala, dobila sjaj i mladalački izgled.

 

 

 

 

Skinfinity Aesthetic centar u svojoj ponudi ima različite tretmane koji koži lica, vrata i dekoltea vraćaju elastičnost, prirodan izgled i sjaj.

 

Na prvom pregledu lica utvrdićemo koliko je tretmana neophodno kako biste postigli željene rezultate, posle čega ćemo započeti sa procedurom.

Pre samog početka tretmana neophodno je da se koža pripremi i dobro očisti po mogućstvu nekim od naših tretmana poput  hemijskog čišćenja ili pilingom.

Prilikom ovog postupka možete osetiti blago bockanje po tretiranom delu kože jer je Dermapen elektronski uređaj koji koristi sterilne mikroiglice za jednokratnu upotrebu koje probijaju kožu vertikalno stvarajući mikrokanaliće do srednjeg sloja kože (derma) čime se podstiče prirodan proces regeneracije ćelija kože. Na ovaj način se podstiče stvaranje novog kolagena i elastina u fibroblastima pa je efekat trajniji i omogućava se bolja apsorpcija aktivnih supstanci.

Kokteli koji se ubacuju su različiti i zavise od željenih rezultata. U kožu postepeno ubacujemo koktel tokom tretmana i to po regijama kako bi postigli što bolji efekat. Dubina iglica zavisi od regije koja se tretira. Površine kao što su regija oko očiju, čelo i vrat tretiraju se kraćim iglicama, dok je za obraze i delovi tela potreban tretman dubljim iglicama. Krajnji cilj ovog postupka je da dopremo do potkožnog tkiva u kojem i nastaje svaki problem vezan za kožu što se ovom procedurom uspešno rešava. Uz dermapen se postiže dugotrajan rezultat najviše vidljiv posle 2-3 meseca od poslednjeg tretmana kada se u potpunosti završi proces neokolagenizacije (novi sloj kolagena) . Posle tretmana se obavezno na lice stavlja umirirujuća maska i odgovarajuća krema.

Dermapen tretman obezbeđuje lifting lica i uklanjanje bora, hidrira i hrani kožu vitaminima i drugim aktivnim supstancama, rešava problem hiperpigmentacije ili jednostavno popravlja tonus i kvalitet kože. Najbolji rezultati postižu se na koži sa ožiljcima od akni, dubokim borama i na delovima kože sa strijama.

Efekti tretmana Dermapenom se postižu na dva načina: farmakološko dejstvo odgovarajućih preparata koji se unose u dublje slojeve kože i fizička stimulacija mikroiglicama koja izaziva dodatno stvaranje kolagena i regeneraciju kože na mestima uboda.

Ovaj tretman se obavlja u ležećem položaju na leđima i zatvorenih očiju. Tretmani su bezbedni i zasnivaju se na kontrolisanoj destrukciji kože sterilnim mikroiglicama koje su podesive od 0,25-2,5mm.

Trajanje tretmana je oko 60 minuta.

Posle završetka tretmana moguće je stvaranja otoka, crvenilo, blago zatezanje kože i osetljivost na dodir. Normalna reakcija kože je smirivanje nakon 1-2h posle tretmana, a ove pojave potpuno nestaju nakon 24-48h. Veoma je važno nakon ovog tretmana izbegavati jako sunce 3-4 dana, kao i teretane i jake preparate.

Infekcije pri ovom tretmanu su isključene jer se koriste sterilni nastavci sa iglicama za jednokratnu upotrebu.

Naša preporuka je od 3 do 5 tretmana u seriji sa razmakom od 2-4 nedelje i to u zavisnosti od tipa i problema kože. Ponavljanje tretmana tj. održavanje kože je jednom u periodu od 3 do 6 meseci. Rezultati su postojeći mesecima posle završene serije tretmana.

 

Cenu procedure pogledajte na linku ovde.

 

Tretman u Skinfinity Aesthetic centru možete da zakažete pozivom na broj 011/6900658 i 066/175757 ili slanjem imejla na office@skinfinity.rs