Trajna laserska epilacija diodnim laserom

Najbezbolniji tretman diodnim laserima

Trajna laserska epilacija diodnim laserom
Trajna laserska epilacija diodnim laserom

Trajna epilacija (uklanjanje dlačica) najmodernijim diodnim laserom

 

Epilacija laserom sa tri talasne dužine za sve tipove dlaka i sve boje kože je brz i pouzdan način da se oslobodite neželjene maljavosti po celom telu i da vaša koža zablista na najlepši način.

Dlačice su sastavni deo svakog tela i one na različite načine pomažu u funkcionisanju organizma tako što zimi na primer štite od hladnoće zadržavajući toplotu kože. One postoje svuda na telu i uglavnom su svetle i tanke, dok na pojedinim delovima tela postaju nešto izraženije. Kod ženskih osoba su to na primer pazuh, potkolenice ili prepone, a ponekada i ruke, dok su kod muškaraca to i lice i grudi. Ukoliko su dlačice tamne i izražene, umeju da predstavljaju estetski problem i možda nije dovoljno samo njihovo redovno uklanjanje, već ih je potrebno trajno ukloniti.

Uzroci mogu biti različiti i to od gentskih predispozicija do različitih zdravstvenih faktora koji mogu uticati na pojačanu maljavost. Osim toga što može da bude reč  o zadravstvenom problemu, pojačana maljavost može da dovede do emotivnih i psiholoških poremećaja, pada samopouzdanja ili pojavu depresije.

 

 

 

Skinfinity Aesthetic centar u svojoj ponudi ima najmoderniji diodni laser za epilaciju uz pomoć kojeg se na brz, efikasan i komforan način uklanjaju sve vrste dlačica, čak i ukoliko imate jako osetljivu kožu i svetle dlačice.

 

Posetom Skinfinity Aesthetic centru i prvim pregledom procenićemo stepen maljavosti i najefikasniji način za trajno uklanjanje dlačica. Takođe, uradićemo i procenu koliko je tretmana potrebno kako biste postigli željene rezultate.

Epilacija laserom je brz, vrlo bezbedan i prijatan način za uspešno trajno uklanjanje dlaka i uraslih dlačica. Na ovaj način se podjednako kod žena i muškaraca tretiraju regije tela i lica (osim područja oko očiju i ušne školjke).

Priprema pre tretmana:
Dlačice ne uklanjati pincetom, depilirati ih ili raditi elektrolizu četiri nedelje pre tretmana. Takođe, u tom periodu potrebno je izbegavati izbeljivanje dlačica ili depilacione kreme. Koristiti  brijač ili makaze.
Kako bi tretman bio što efikasniji, dužina dlake bi trebalo da bude od 1 do 2mm. Regiju koju tretirate obrijte dan pre tretmana osim ukoliko je ova regija veoma proređena, u tom slučaju brijanje nije potrebno i to će učiniti naši stručnjaci na samom tretmanu. Izbegavajte solarijum, direktno izlaganje suncu, kao i proizvode za samopotamnjivanje nedelju dana pre svakog tretmana. Takođe, bar 72h pre svakog tretmana ne uzimati fotosenzitivne lekove (kao što su doksicklin i minociklin).

Skinfinity Aesthetic centar koristi najmoderniju verziju diodnih lasera, najpreciznije Nemačke tehnologije, koja emituje tri talasne dužine istovremeno i na taj način omogućava vrlo efikasno uklanjanje ne samo standardnih (808nm), već i veoma svetlih (755nm) i veoma tamnih dlaka (1064nm). Ovi diodni laseri se svrstavaju u najuspešnije i najbezbolnije tehnologije aparata za trajno uklanjanje dlaka i omogućavaju tretmane tokom cele godine kao i kratko vreme trajanja tretmana. Prednost ovog diodnog lasera u odnosu na IPL, SHR i ELOS tehnologiju je činjenica da su dlake trajno uklonjene kao i mogućnost produženja trajanja impulsa od 5 do 400ms i povećanja energije do 160J/cm2 da bi se uklonile i sasvim uporne, tanke ili vrlo svetle dlake.

Primena niske energije i “in-motion“ tehnologija brzog prevlačenja sonde, kao i specijalnim pojačanim hlađenjem, ovi tretmani se doživljavaju kao prijatni i relativno bezbolni.

Pigment melanin, koji se nalazi u korenu dlake, upija svetlosnu lasersku energiju posle čega se pretvara u toplotu koja uništava folikul dlake i sprečava sposobnost za dalji rast pritom ne oštećujući okolno vezivno tkivo. Oko mesec dana posle jednog postupka, tretman se ponavlja zbog neujednačenog rasta dlaka u okviru tretirane zone. Laserski snop uništava dlaku samo u fazi njenog aktivnog rasta.

Uopbičajen postupak je jedna serija od 6  tretmana u zavisnosti od niza faktora poput debljine i jačine dlake, regije koja se tretira, uzrasta, pola, hormonske ravnoteže itd.

Rezultati tretmana ovim laserom su su 80% trajno uklonjenih dlaka posle 6 do 8 tretmana.   

Kada tretman bude završen, kožu je u letnjem periodu potrebno zaštititi kremom sa visokim zaštitnim faktorom 50 i izbegavati direktno izlaganje sunčevim zracima u narednih 7 dana zbog postojanja hipo/hiper pigmentacije. S obzirom da je koža osetljiva nekoliko dana preporučuju se blagi sapuni, bez jakih pilinga i vruće vode. Preporuka je da posle samog tretmana izbegavate saune, teretane i bazene od 1 do 2 dana.

 

Cenu procedure pogledajte na linku ovde.

 

Tretman u Skinfinity Aesthetic centru možete da zakažete pozivom na broj 011/6900658 i 066/175757 ili slanjem imejla na office@skinfinity.rs