Korisne informacije

18.
Oct
2020
Korisne informacije
Jesenja nega lica i tela razlikuje se od nege u letnjim mesecima, jer naša koža drugačije reaguje na hladnije vreme i vetar. Hidratacija i vlaženje kože predstavljaju osnovu svega.Počnite od profesionalnog hemijskog pilinga koji će vašu kožu lica pripremiti za period sa nižim temperaturama, zagrejanim i suvim vazduhom u zatvorenim prostorijama.Hemijske pilinge prepustite stručnom osoblju, jer sa kiselinama treba biti oprezan.Ovo je i početak sezone tretmana dermapenom.Popularna anti-age metoda koja ima dvojako dejstvo.Fizičkom stimulacijom sterilnim mikroiglicama podstičemo stvaranje kolagena i elastina u fibroblastima, a drugo je farmakološko dejstvo preparata koje tim putem unosimo u srednji sloj kože -mezoderm.
04.
Oct
2020
Korisne informacije
Jedan od najpopularnijih anti-age sastojaka u kozmetici poslednjih godina je Vitamin C. Zahvaljujući njemu naša koža je glatka i sjajna. Efekti vitamina C na kožu su brojni: hidratacija, ublažavanje podočnjaka, prosvetljenje, smirivanje crvenila kože, pomaže stvaranje kolagena i tako usporava razvoj bora, smanjuje fotooštećenje kože. Vitamin C je moćan  antioksidans, što znači da neutrališe slobodne radikale koji oštećuju naše ćelije i dovode do starenja.
14.
Sep
2020
Korisne informacije
Prevencija je osnova održanja našeg tela zdravim i lepim. Redovni pregledi, zdrava ishrana, redovna aktivnost postali su osnovni postulati moderne i samosvesne žene u današnje vreme. Kako sprečiti preuranjeno starenje i opuštanje kože? Naša koža je formulisana tako da sadrži sve ono što joj treba da se održava hidriranom i fleksibilnom. Ipak, negativni spoljašnji faktori, u kombinaciji sa lošom ishranom i nedovoljnom količinom sna, često utiču na stvaranje disbalansa naše kože i na preuranjeno pojavljivanje znakova starenja.
06.
Aug
2020
Korisne informacije
Glavni problem današnje populacije je nedostatak kretanja i nezdrav način života. Usporeni limfni sistem je neophodno aktivirati kako bismo pomogli i omogućili organizmu da se pročisti. Limfni sistem se sastoji iz: limfe, limfnih sudova, limfnih čvorova i limfnih organa. Usled modernog ,,sedećeg“ našeg načina života limfni sistem trpi i ne fukcioniše pravilno. Limfna drenaža je procedura čiji je cilj da limfni sistem vrati u ,,kondiciju“ i poveća njegovu funkcionalnost.Limfni sistem je glavni imunološki i detoksacioni mehanizam našeg organizma.
24.
Jul
2020
Korisne informacije
Estrogen,melatonin,hormone rasta-somatotropin, kortizol, insulin i DHEA (Dehidroepiandrosteron)
24.
Jul
2020
Korisne informacije
Samo zdrava koža može biti blistava i  lepa. Tokom leta je dodatno otežana nega kože zbog jakog sunca i nekad velike vlage u vazduhu. Koža gubi prirodnu svežinu, dobija fleke i postaje beživotna. Naše pore se još više otvaraju od toplote, pune se nečistoćama i masnoćom,  a zatim  dolazi do njihovog začepljenja. Stvara se idealne podloge za bakterije koje mogu da  izazovu akne i osip. Zato je  potrebna redovna higijena i poseban režim nege kože lica tokom leta.