Usporimo starenje i opuštenu kožu

14.09.2020.

Prevencija je osnova održanja našeg tela zdravim i lepim. Redovni pregledi, zdrava ishrana, redovna aktivnost postali su osnovni postulati moderne i samosvesne žene u današnje vreme. Kako sprečiti preuranjeno starenje i opuštanje kože? Naša koža je formulisana tako da sadrži sve ono što joj treba da se održava hidriranom i fleksibilnom. Ipak, negativni spoljašnji faktori, u kombinaciji sa lošom ishranom i nedovoljnom količinom sna, često utiču na stvaranje disbalansa naše kože i na preuranjeno pojavljivanje znakova starenja.

Pravilna ishrana

Ishrana je blisko povezana kako sa našim zdravljem, tako i sa mladalačkim izgledom. Kada u naše telo unosimo rafinisana ulja i industrijske šećere, toksini se nagomilavaju pod našom kožom i stvara se celulit, usporava se cirkulacija krvi čime se ćelije kože ne hrane na adekvatan način i brže stare, a  koža postaje suva i opuštena. To ne znači da treba da gladujemo jer i neuhranjenost takođe uništava našu kožu. Poremećaji ishrane kao što su anoreksija, bulimiija ili ortoreksija su jako opasni po naše opšte zdravlje. Naša ishrana mora da sadrži adekvatan balans belančevina, ugljenih hidrata i masti. Ovo se najlakše postiže unošenjem što prirodnije hrane,poput povrća i mesa, a izbegavanjem prerađevina i industrijski proizvedene hrane.

Dehidratacija

Dehidracija je stanje koje se javlja kada se iz tela eliminiše veća količina tečnosti nego što mu se dopremi. Telesna voda predstavlja najveći deo telesne mase i ona je od velikog značaja za normalno odvijanje svih procesa u telu. Naše telo dobija vodu samo putem hrane i pića i ovaj proces se odvija povremeno. Dok je  eliminacija vode iz tela  kontinuiran proces, deo vode se eliminiše isparavanjem sa površine kože ,ostatak  se eliminiše putem znoja, urina i stolice. Nedovoljnim unosom vode i konzumacijom prerađene hrane koja sadrži nizak procenat vode, dovodimo telo do unutrašnje dehidracije i smanjujemo mogučnost da naše ćelije kože ostanu mlade. Zagađenje i UV zračenje, niske temperature zimi dovode do isušivanja kože. Zbog toga je potrebno i spoljašnji sloj kože hidrirati nečim što će podsticati njenu vlažnost.

Kvalitetne procedure za negu kože

Količina i produkcija supstanci poput hijalurona i kolagena u našoj koži nakon tridesete godine se smanjuje i to utiče na smanjenje elastičnosti i hidriranosti kože. Brzorastuća industrija lepote  svakodnevno razvija moderne procedure kojima se možemo podmladiti i usporiti znakove starenja. Napravite najbolji izbor tretmana za sprečavanje opuštanja kože i usporite proces starenje. Danas su popularni invazivni tretmani poput hijaluronskih filera, kao i neinvazivni tretmani poput radiotalasnog liftinga, hemijskog pilinga i drugi anti-aging tretmani za smanjivanje finih linija bora i hiperpigmentacija.

Koža mora da diše

Na starenje naše kože utiče začepljivanje pora zagađujućim česticama iz vazduha, ali smo često i mi sami odgovorni za nedovoljan dotok kiseonika do kože. Prejaka šminka, a posebno korišćenje pudera, hajlajtera za konturisanje lica, talože se u našim porama i često celodnevno guše našu kožu.

Kozmetički proizvodi za negu neadekvatne formulacije često sadrže hemikalije koje stvaraju kontraefekat onome za šta je proizvod namienjen. Rešenje ovog problema je u  korišćenju što prirodnije kozmetike ,minimalna šminka ,redovno i detaljno čišćenje lica.

Bitno je i da našem telu priuštimo dovoljno sna koji će podstaći regeneraciju ćelija. Pokušajmo pod kontrolom imati svoju ishranu i način života. Uz odgovarajuće anti-age tretmane možemo dodatno hraniti i podsticati  mladalački izgled naše kože. A za sve to zajedno potrebna je naša upornost i kontinuitet u ovim procesima .

 

Jednostavno lepa!

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara
string(0) ""
string(0) ""