5 saveta za negu vaše kože tokom praznika

27.12.2021.

Dolaze nam proslave i praznici , želimo da naša koža izgleda što je bolje moguće i zato evo nekih saveta kako da brinete o koži i tokom praznika i zimskog odmora

1.DRŽITE SE I DALJE SVOJE RUTINE, NE ZABUŠAVAJTE TOKOM PRAZNIKA I OBAVEZNO UKLONITE ŠMINKU PRE SPAVANJA!          
Ako želimo da sačuvamo dobar izgled kože važno je  da ostanemo dosledni!

Vaša rutina uklanja nečistoće, suvišnu masnoću i čini kožu hidriranom.  Da bismo izgledali svečanije u prazničnoj atmosferi  često nosimo više šminke,  pa je baš zato još važnije da ostanemo dosledni svojoj rutini  i obavezno uklonimo šminku pre odlaska na spavanje.   

2.PIJTE VIŠE VODE I NE PRETERUJTE SA ALKOHOLOM
Alkohol može učiniti da vaša koža izgleda opušteno i dehidrirano, a to nije nešto što želimo. Kako bi vaša koža ostala zdravog izgleda i sveža, treba da pijete puno vode pre bilo kog događaja gde znate da ćete konzumirati alkohol, i uvek popijte po čašu vode između svakog alkoholnog pića. 

3.HRANITE  SE ZDRAVO
Uživajte u poslasticama  tokom praznika, ali ipak povedite računa da unesete i zdrave namirnice! Ne zaboravite salatu uz sva ta praznična jela.

Pobrinite se da vaša koža dobije  vitamine (antioksidanse) i minerale  koji su joj potrebni  kako bi ostala zdrava.

4.OSLOBODITE SE STRESA
Stres se brzo pokazuje na koži. Opustite se  tokom praznika i pronađite svoj mir. Primenite neki  umirujući tretman kože, pročitajte svoju omiljenu knjigu uz šolju čaja. Osećajte se opušteno i negovano!

5.SAN JE VAŽAN ZA LEPOTU I ZATO SE NASPAVAJTE!

Često žrtvujemo sate sna. Manjak sna može vam doneti podočnjake ispod očiju i sivkast ten. Zato se pobrinite da spavate 6 – 8 sati svake noći jer je san važan za lepotu– beauty sleep!  Regeneracija ćelija se  povećava tokom noći. Ovo znači da ćete se lakše probuditi sveži i sjajnog tena ako ste se dobro odmorili tokom noći. 

Uživajte tokom praznika i ostanite lepe i negovane!

 

Jednostavno lepa!

Mr ph Nataija Milićević