Nega kože posle letovanja

14.09.2021.

Izlaganje sunčevim zracima može ostaviti posledice na vašoj koži u vidu hiperpigmentacija i isušene kože. Koliko je važno pravilno koristiti odgovarajući zaštitini faktor SPF, toliko je bitna i nega kože posle sunčanja.

Po povratku sa letovanja, našoj koži je potrebna dodatna nega proizvodima koji dubinski hidriraju kožu, jačaju njenu elastičnost i usporavaju proces strarenja. Dugotrajno izlaganje suncu dovodi do toga da koža tamni, peruta se i izgleda suvo, a imamo i pojavu hiperpigmentacija. Pojavljuju se nove bore, a postojeće su sve vidljivije. Često se mogu javiti i akne od znoja. Ove promene na koži su posledica štetnih sunčevih zraka, koji oštećuju kožu i ćelije prestaju sa proizvodnjom kolagena i elastina. Proizvodi koji su obogaćeni antioksidansima pomažu ćelijsku regenaraciju. Koža koja je dobro hidrirana i snabdevena hranljivim sastojcima se manje peruta.

HIDRATACIJA  je jako bitna u ovom periodu !!!  Dehidrirana koža izgleda umorno i suvo. Tokom letnjih meseci koža gubi vlažnost, da bi je nadoknadili obavezno pijte više vode i koristite preparate za hidriranje vaše kože. Izbegavajte umivanje vrućom vodom, već to učinite mlakom ili hladnom vodom. Ne zaboravite dnevni režim: čišćenje, toniranje, hidratacija (čak i ako je masna koža), odgovarajuća krema i obavezni SPF po danu. Da biste pojačali vlažnost odaberite serum koji sadrži hijaluronsku kiselinu, moćni molekul koji ima sposobnost da privuče vodu u količini do 1000 puta svoje molekularne težine. Preparati koji sadrže antioksidanse su dragoceni u smanjenju oštećenja kože uzrokovanih suncem. Nega kože posle letnje sezone ne može da se zamisli bez moćnog antioksidansa vitamina C, koji  posvetljuje ten, vraća sjaj, umanjuje pojavu bora  i bori se protiv fleka.

Da bi nam koža bila lepa, meka i baršunasta stavljajte maske za lice bogate hidrirajućim i hranljivim supstancama. Leti koža gubi tečnost i soli tokom znojenja, dok sunce takođe narušava njenu sposobnost da zadrži vlagu, smanjujući nivo ulja između ćelija u gornjim slojevima. Suvoj koži nedostaju i voda i lipidi, a onoj dehidriranoj samo voda.

PILING LICA (od blagog, površinskog do dubokog) je važan korak u negovanju kože posle leta, jer tako uklanjate izumrle ćelije epiderma i pripremate kožu za što bolju apsorpciju hranljivih sastojaka iz preparata za negu. Hemijski piling lica stimuliše i proizvodnju novog kolagena u dubljim slojevima kože, pa se na taj način umanjuju znakovi fotostarenja. Ako želite da uradite profesionalnu eksfolijaciju hemijskim pilinzima, treba da sačekate do oktobra kada sunce postaje blaže. Skinfinity Aesthetic center u svojoj ponudi ima inovativne hemijske pilinge, biorevitalizatore K33P i T35P koji se mogu raditi i u letnjim danima jer nisu fotosenzitivni. Oni uspešno deluju na hiperpigmentacije,     ujednačavaju ten i deluju antiage .

MEZOTERAPIJA - Mezoterapija može da učini čuda za vašu umornu kožu lica. Osim što poboljšava elastičnost kože ona može da smanji sitne bore, tonira kožu, hidrira kožu, smanji podočnjake, jača zidove kapilara. Aktivni sastojci kao sto su hijaluronska kiselina, vitamini (A, B, C i E) i minerali, ubrizgavaju se direktno u kožu lica i to u mezodermalni sloj kože ili se nanosi mezoporacijom na kožu.

LASERSKI TRETMANI su takođe jedna od opcija za  probleme kože posle sunčanja.

 

Profesionalnim tretmanima ćete dobiti brže i vidljivije rezultate. Kućna nega treba da bude nastavak nege nakon tretmana. Započnite svoju lepotu sa zdravim izgledom kože! Negujte je uvek, a posebno posle letovanja.

 

Jednostavno lepa!

Mr ph Nataija Milićević