Zašto je potrebno više tretmana laserske epilacije?

07.02.2021.

Pitanje koje nam često postavljate u estetik centru je zašto je potrebno više tretmana laserske epilacije i za koliko  se tačno  tretmana možete trajno rešiti svojih neželjenih dlaka. Zato vam sada otkrivamo detaljnije prave razloge za to. Glavni razlog za ponavljanje tretmana je što se folikuli dlaka nalaze u različitim fazama rasta dlaka. Dlake rastu u tri ciklusa:

Anagena ili aktivna faza rasta – laser uspešno i trajno uništava samo dlake u ovoj fazi.

Katagena ili regresivna faza kada se folikul nalazi u pripremi za period mirovanja.

Telogena faza je period mirovanja tokom koga dolazi do ispadanja dlaka iz folikula.

Folikul dlaka koji se nalaze u aktivnoj fazi rasta (anagen) bivaju trajno uništeni laserskim snopom. Međutim uspavani folikuli u fazama katagena i telogena su otporniji na dejstvo lasera i da bi došlo do njihovog trajnog uništenja moramo sačekati da i oni uđu u fazu rasta.

Istovremeno, samo izvestan procenat će biti u anagen fazi na koju deluje laser što je i razlog zašto je potrebno više tretmana koji se ponavljaju u razmacima od 1 do 2 meseca. Zbog nejednakog rasta dlaka i različitih faza rasta, veoma je važno uraditi više tretmana laserske epilacije i to u razmaku koji se preporučuje kako bi se obuhvatilo svih 100% folikula dlaka i da bi nakon završene serije tretmana laserske epilacije dobili glatku i nežnu kožu potpuno bez dlačica.

Prosečan čovek ima 3-4 generacije dlaka. Generacije dlaka rastu u sledećim razmacima:

  • Lice  4-6 nedelja
  • Telo na 6-8 nedelja
  • Noge na 8-10 nedelja

Uspešna trajna epilacija podrazumeva 80% uklonjenih dlaka. Pošto prosečan čovek ima 3-4 generacije dlaka to znači da se dobar rezultat očekuje posle 6-8 tretmana. Tretmani se izvode u razmacima od 4-10 nedelja u zavisnosti od regije tj.od vremena pojave nove generacije dlaka po regiji. Tamnije  i deblje dlake vuku više svetlosne energije tako da se lakše i brže uništavaju. Za dlačice na licu je gotovo uvek potrebno više tretmana u odnosu na telo. Dlake koje nemaju pigment melanin, a to su sede i ridje dlake ne mogu se uništiti ni sa jednim laserom, jer svi laseri deluju na  istom principu, a to je stvaranje svetlosne energije koja se potom apsorbuje u pigment dlake melanin i dovodi do oštećenja njenog folikula.

PREDNOST  INFINITY PAKETA

Kroz Infinity pakete potrudili smo se da vam obezbedimo neograničen broj tretmana za jednu regiju uz doživotno održavanje izabrane regije. Pored cene pojedinačnog tretmana za jednu regiju, kod nas možete kupiti i paket tretmana trajne laserske epilacije – Infinity paket, koji vam omogućava da izabranu regiju tretirate koliko god želite, dok ne budete zadovoljni. Cena po pojedinačnom tretmanu u okviru infinity paketa je i do 40% niža u odnosu na pojedinačan tretman van paketa. Infinity paket možete da plaćate u ratama step by step ili ako želte da uplatite odjednom ceo iznos paketa dobijate još dodatni popust od 10% na infinity paket. Paket u proseku ima 6-8 tretmana ali posle šestog tretmana svaki sledeći tretman je gratis uz doživotno održavanje ako ostane neka dlačica.Trajna laseraka epilacija se smatra uspešnom ako se trajno uništi 80% dlaka. U našem estetik centru koristimo medicinski  diodni laser sa 3 talasne dužine najmodernije tehnologije  jer smo sigurni u njegovu bezbednost i efikasnost, tako da verujemo da vam doživotno održavanje neće trebati. Sa ovim diodnim laserom neželjene dlake mogu biti uklonjene sa svih delova tela, bez obzira na tip i boju kože. Možete raditi epilaciju u bilo koje godišnje doba, čak i leti  na osunčanoj koži. Preporuka je da se nakon tretmana laserske epilacije koriste kreme za lice i telo sa zaštitnim faktorom ne samo leti već i tokom prolećnih i jesenjih dana kada sunce takođe zrači visokim indeksom zračenje.

Moja preporuka je definitivno INFINITY PAKET i bićete trajno zadovoljni !

 

Jednostavno lepa!

Mr ph Nataija Milićević